Fotografi nga Finlanda | Gjiganti

Fotografi nga Finlanda© VisitFinland

Liqene

Një pamje nga pjesa lindore e Finlandës, afër qytetit Savonlinna, që përfshinë një ndër zonat që ka më së shumti shtëpi verore dhe liqene.

Shtëpi verore

Welcome to Helsinki

Helsinki

Welcome to Turku

© VisitFinland – Arto Liiti

Minoriteti Sámi

Minoriteti Sámi është populli i vetëm indogjen apo vendas në zonën e BE-së të cilët jetojnë në veri të shteteve nordike ku rreth 9 000 prej tyre në Finlandë me të drejta të plota për ushtrimin e kulturës dhe traditave të tyre.

© Gjiganti – J.T.

Uji i pastërt

Një fotografi e zakonshme e shkrepur nga një shtëpi verore ku tregon pastertinë e liqeneve dhe bukuritë që ofrojnë malet për rreth.

© VisitFinland

Patinazh në liqe

Gjatë sezonit dimëror kur temperaturat bien nën zero, shumica e oborreve shkollore, fushave sportive si dhe shumë liqene shfrytëzohen për të bërë patinazh.

© VisitFinland - Vilma Lehtonen

Pranvera

© VisitFinland

Vera

© Antti Pietikäinen

Vjeshta

© Vastavalo / Jani Seppänen

Dimri


© 2024 Gjiganti